Funcţia şi cerinţele sigiliilor de siguranţă Unisto

Riscurile de furt şi de activităţi de înşelătorie creşte odată cu valoarea mărfurilor transportate. Această realitate creşte cerinţele aplicabile sigiliilor de siguranţă. Următoarele aspecte influenţează politica noastră de concepţie pentru sigiliile de siguranţă de înaltă calitate:

 • Sigiliile de siguranţă trebuie să indice dacă un dispozitiv de blocare a fost deja deschis 
 • Ele trebuie să ofere protecţie contra încercărilor de alterare, astfel încât acestea să fie practic imposibile sau măcar să necesite timp îndelungat 
 • Proprietăţile speciale fac ca încercările neautorizate să devină vizibile 
 • Înlocuirea elementelor sigiliului trebuie împiedicată 
 • Să se evite deschiderea accidentală a sigiliului la faţa locului 

Dacă cerinţele sunt de asemenea natură, se folosesc sigilii compuse din diferite materiale şi piese. Folosind sigiliul clientului, numerotarea consecutivă, codurile de bare, matricile de coduri de date, etc.se asigură unicitatea fiecărui sigiliu, acesta neputând fi înlocuit. 

De ce ar trebui să evitați să cumpărați sigilii de siguranță de pe portalurile online?

De ce vă sigilați recipientele, cum ar fi, de exemplu, containere de transport, cărucioarele pentru produse scutite de taxe vamale, butoaiele etc.?

Desigur că faceți acest lucru pentru a proteja conținutul de valoare din aceste recipiente. De aceea, ar trebui să vă străduiți să utilizați cele mai bune sigilii de siguranță posibile. Noi credem că acest lucru este posibil numai prin obținerea unei consilieri competente.

În prezent există posibilitatea de a cumpăra sigilii de siguranță de pe diverse portaluri online, cum ar fi, de exemplu, Ebay. Însă știți de la cine le cumpărați? Seriozitatea sursei nu este asigurată și nu puteți să știți cu siguranță că sigiliul cumpărat este unicat. Dumneavoastră cumpărați absolut anonim. Astfel de sigilii sunt deseori cumpărate și în scopuri infracționale, deoarece sunt facil de manipulat.

Parteneriatele bune necesită încredere și certitudine

De aceea, sunt multe de spus despre achiziția sigiliilor de siguranță de pe portalurile online. Am enumerat doar câteva argumente care critică acest lucru: 

 • Unicitatea sigiliului nu este asigurată (număr/cod de bare, culoare, logo)
 • Trasabilitatea sigiliului nu este asigurată
 • Ce s-ar întâmpla dacă ați avea o problemă urgentă legată de sigiliu? În caz de probleme, nu aveți niciun partener de contact, iar după achiziționare nu dispuneți de nicio asistență
 • Certificatele relevante nu sunt disponibile (ISO 17712, mediu, REACH etc.)
 • Nu este asigurată disponibilitatea de livrare în decursul anilor
 • În lipsa consilierii, cum puteți avea siguranța că ați ales soluția optimă pentru necesitățile dumneavoastră?
 • Deoarece nu cunoașteți proveniența sigiliilor, riscul de fraudă este foarte crescut. Din păcate, nu puteți exclude proveniențele de natură infracțională

Experiența Unisto este pentru siguranța dumneavoastră

Cu Unisto sunteți pe mâini bune: beneficiați de o experiență de peste 90 de ani în fabricarea sigiliilor de siguranță și veți fi consiliați de către experții noștri în siguranță prezenți la fața locului. Vă bucurați în întreaga lume de cele mai înalte standarde de calitate, fiabilitate și consiliere, chiar și după livrare.

Atât de multe avantaje și fiabilitatea nu vă pot fi garantate de niciun portal online.

Contactați-ne și puneți-ne la încercare. Vă așteptăm cu nerăbdare! 

Prezentarea clasificării sigiliilor

Sigilii indicative 
Un sigiliu confecţionat din materiale care pot fi uşor rupte cu mâna sau cu un cutter sau foarfece. 

Sigiliu de siguranţă 
Un sigiliu confecţionat din materiale care prezintă o rezistenţă limitată la acces neautorizat şi care pot fi rupte doar cu o sculă uşoară. 

Sigiliu de înaltă siguranţă   
Un sigiliu confecţionat din materiale cum ar fi metal sau cablu de metal, care este conceput în aşa fel încât accesul să fie întârziat. Sigiliile de înaltă siguranţă trebuie tăiate de regulă cu foarfeci de tăiere de înaltă performanţă a şuruburilor sau cablurilor. 

Rezistenţa unui sigiliu se determină prin încercări de tracţiune, forfecare, îndoire şi impact. 

Încercări mecanice - pentru clasificarea sigiliilor de siguranţă trebuie testate următoarele: 

 • a) Testare la impact: 
 • Pentru determinarea rezistenţei la impact se efectuează o încercare cu lovire la 18 °C şi -27 °C. Testarea la lovire are loc în trei faze. În fiecare fază se aplică câte 5 lovituri (în total de 15 ori) prin care se exercită o anumită forţă asupra sigiliului. 
 • b) Testarea la tracţiune: 
  Pentru determinarea rezistenţei mecanismului de închidere a sigiliului, trebuie efectuată o încercare de tracţiune. 
 • c) Testarea la îndoire 
  Pentru determinarea rezistenţei la îndoire a unui sigiliu se efectuează o încercare de îndoire (forţa, care este necesară îndoirii sigiliului la 90° în timp de 3 sec.). 
 • d)Testarea la forfecare: 
  Pentru determinarea rezistenţei sigiliului la retezare cu o lamă de tăiere, ca de ex. clește de tăiere a şuruburilor, trebuie efectuată o încercare la forfecare. 

Important: toate sigiliile de siguranţă trebuie verificate dacă nu au fost alterate în vreun fel. 

Tipuri de sigilii de siguranţă

Sigilii de securitate din material plastic 

Sigiliile din plastic sunt confecționate prin utilizarea diverselor materiale plastice și servesc în principal ca un indicator al manipulării frauduloase sau al deschiderii neautorizate. Designul sigiliilor din material plastic permite o detectare vizuală în cazul în care a avut loc o manipulare frauduloasă sau un furt. Deoarece sigiliile de securitate din material plastic rupt indică manipularea frauduloasă, acestea sunt denumite în mod frecvent sigilii indicative.

Există diverse categorii de sigilii de securitate din material plastic, însă în principal acestea sunt concepute ca sigilii cu lungime ajustabilă (denumite și sigilii cu lungime variabilă sau sigilii care se strâng), sigilii de lungime fixă, sigilii tip lacăt sau sigilii pentru cutii din carton. În funcție de aplicație, tipul recipientului care trebuie sigilat și cerințele cu privire la nivelul de securitate, un tip de sigiliu din material plastic este mai bun pentru scopul respectiv decât celelalte sigilii. Aplicațiile tipice sunt, de exemplu, pentru saci, cărucioare pentru sectorul aviatic sau de catering, cutii, butoaie, cărucioare cu grilaj pe role etc.

De obicei, sigiliile din material plastic pot fi personalizate cu o siglă a clientului și unicitatea acestora este garantată prin numerotarea unică și codul de bare. 

Diversele culori disponibile pentru sigiliile de securitate din material plastic permit nu doar personalizarea sigiliilor, ci pot și facilita procesele logistice ale clientului. 

Sigiliu de siguranţă din metal 

 • Sigiliile cu bandă de metal sau cu clemă de metal sunt confecţionate din material metalic, oferind protecţie mai ales pentru zăvorâri.  
 • Sigiliile cu bolţ oferă cea mai bună protecţie pentru zăvorâre şi sunt compuse din două materiale, care se închid reciproc printr-un mecanism de închidere.   
 • Sigiliile cu cablu constau dintr-un cablu din oţel care este fixat la un capăt în mecanismul de închidere de pe corpul sigiliului. 

Sigilii reutilizabile 
Sigiliile reutilizabile constau dintr-un corp de sigiliu reutilizabil, care se închide cu un sigiliu de unică folosinţă. 

Sigilii electronice 
Sigiliile electronice sunt de regulă reutilizabile. Ele generează o oră, dată şi un număr unice, de fiecare dată când sunt închise sau deschise. Ele înregistrează toate evenimentele de deschidere şi închidere. 

Etichete de siguranţă 
Etichetele de siguranţă pot fi lipite pe o suprafaţă şi lasă în urma lor, în funcţie de tip, urme, se rup în bucăţi mici şi/sau indică dacă s-a încercat îndepărtarea sau alterarea lor. 

Alegerea sigiliului de siguranţă adecvat

Deoarece mulţi factori au un rol determinant în alegerea tipului corect de sigiliu, noi suntem de părere că doar printr-o consultanţă adecvata asigurată de specialiştii noştri de securitate puteţi alege sigiliul optim pentru domeniul dvs. de aplicabilitate. 

Următorii factori determină alegerea optima a sigiliului dvs. pentru o anumită sarcină: 

 • Ce tip de unitate trebuie sigilată? De exemplu: camioane, containere, casete de bani, contoare, butoaie, saci, cărucioare, uşi, boxe, recipienţi, casete de transport, genţi, etc. 
 • La ce temperaturi ale mediului înconjurător se va folosi sigiliul? De exemplu: temperaturi negative extreme 
 • Cât timp va sta sigiliul pe recipient?
 • Doriţi un sigiliu uşor de îndepărtat sau unul care să asigure închiderea fermă? 
 • Cât timp recipientul sigilat va sta nesupravegheat? 
 • Cât de valoros este conţinutul? 
 • Ce sistem de contorizare este cerut pentru aplicaţie (secvenţială sau aleatoare)? 
 • Numărul de serie trebuie să poată fi citit electronic? Ce tip de cod de bare? 
 • Ce fel de cerinţe logistice există? (sunt necesare culori diferite?) 

Echipa noastră de experţi de securitate vă poate acorda consultanţă pentru a alege aplicaţia adecvată cerinţelor dvs. individuale.